انواع کیف احیاء ( کیف کمک های اولیه)
کیف احیاء یا همان کمک های اولیه، کیفی است که وسایل مورد نیاز برای زنده نگه داشتن فرد مصدوم، کنترل خونریزی، ایجاد مسیر هوایی و به صورت کلی ارائه اقدامات اولیه و فوری پزشکی، داخل آن قرار دارد. در واقع مواردی که داخل کیف قرار داده می شود بسیار حائز اهمیت بوده و نقش کیف قرارگیری درست وسایل داخل آن به صورت تقسیم بندی شده و قابلیت جا به جایی آسان آن می باشد.
کیف کمک های اولیه، کجا استفاده می شود؟
از این کیف در اورژانس، هلال احمر، بیمارستان ها، مراکز درمانی، مطب پزشکان و هر فضای عمومی بزرگ که ممکن است حادثه رخ دهد مانند دانشگاه ها، مدارس، مراکز تفریحی و ... استفاده می شود. البته در مصوبه ها، استفاده از جعبه های دیواری کمک های اولیه آمده است. اما این جعبه ها مواردی مانند بتادین و چسب زخم، باند و گاز استریل را در خود جای میدهند و برای حوادث بزرگتر مناسب نیستند.
موارد استفاده از کیف احیاء
کیف های احیاء، سایز بندی و مدل های مختلفی دارد که می بایست با توجه به مکان مورد استفاده، تجهیزات لازم، تجهیزات موجود در محل و ... آن را انتخاب نمود. به طور مثال، در بیمارستان ها که تجهیزات فراوانی وجود دارد، نیاز به گذاشتن برخی تجهیزات بزرگ و سنگین درون کیف نیست. مانند کپسول اکسیژن. زیرا در تمامی بخش ها سیستم سانترال اکسیژن و یا کپسول های بزرگ اکسیژن وجود دارد و نیاز نیست تا شخص کپسولی سنگین را درون کیف با خود حمل نماید. معمولا از کیف های امدادی، در بیمارستان ها برای قرار دادن وسایل کوچک استفاده می کنند تا به صورت مرتب و طبقه بندی شده قابل دسترسی باشد. در بخش هایی مانند NICU کیف های کوچک امدادی را درون ترالی های اورژانس قرار میدهند تا در صورت نیاز به راحتی قابل استفاده باشند.
اما در مواردی که امدادگر، خارج از بیمارستان و مراکز درمانی و مطب ها، به محل حادثه می رود، می بایست با خود یک کپسول پرتابل 2 لیتری همراه داشته باشد. بنابراین کیف کمک های اولیه می بایست جای مناسب کپسول داشته باشد. همچنین برای اورژانس، یک کیف مصوب تعریف شده که علاوه برای جای کپسول، کیف دارویی مخصوص نیز دارد تا امدادگر به تمام تجهیزات مورد نیاز دسترسی آسانی داشته باشد.
انواع کیف کمک های اولیه
کیف کمک های اولیه مصوب اورژانس به همراه کیف دارویی
جنس کیف برزنتی و مقاوم می باشد و ابعاد آن 60*35 در ارتفاع 30 سانتیمتر است. این کیف دارای جای کپسول دو لیتری اکسیژن است به طوری که کپسول کاملا داخل کیف قرار گرفته و از زیپ کناره کیف، در مواقع نیاز قابل استفاده است. این جامبگ، دارای یک کیف دارویی می باشد. از این کیف هم به صورت دستی و هم به صورت کوله ای می توان استفاده کرد.
کیف احیاء متوسط
این جامبگ نیز برزنتی بوده و ابعاد آن مانند کیف مصوب اورژانس می باشد. تففاوت این کیف با کیف مصوب اورژانس در پارتیشن بندی داخلی و کیف دارویی می باشد. کیف احیاء متوسط جای کپسول ندارد و قسمت های داخلی آن متفاوت است.
کیف احیاء کوچک
سایز این کیف، 40*25 در ارتفاع 20 سانتیمتر می باشد. جنس برزنتی و مناسب برای قرار دادن وسایل و تجهیزات کوچک است. داخل ترالی های می توان از این کیف استفاده کرد.
کیف احیاء کوله ای
کیف های احیاء، برای امدادگرانی که در مناطق صعب العبور و کوهستان ها به امداد و نجات می پردازند، می بایست به صورت کوله ای باشد تا حمل آن آسانتر باشد. کیف احیاء کوله ای برزنتی در دو مدل چرخدار و بدون چرخ تولید شده است تا نیاز امدادگران متفاوت را برطرف نماید. این کیف دارای یک کاور ضد آب نیز می باشد. ابعاد کیف کوله ای ، 48*25 در ارتفاع 50 سانتیمتر است.
کیف آلومینیومی
کیف های آلومینیومی برای جا به جایی های طولانی مناسب نیستند. اما در بسیاری از فضاها که کیف نقش محافظت کننده وسایل و تجهیزات را دارند، از کیف آلومینیومی استفاده می شود. ابعاد کیف آلومینیومی 50*35 در ارتفاع 18 سانتیمتر می باشد.
کیف دارویی
کیف دارویی برای نظم دادن به انواع ویال و داروها به کار می رود. کیف دارویی انواع مختلفی دارد و با توجه به نیاز و میزان داروهای مصرفی استفاده می شود. معمولا رنگ کیف دارویی که داخل کیف اورژانس قرار میگیرد، متضاد رنگ کیف است اما اگر به تنهایی استفاده شود می تواند قرمز رنگ باشد.
لیست تجهیزات داخل کیف احیاء
کیف های احیاء با تجهیزات امدادی مورد نیاز پر می شوند. معمولا یک چک لیست کلی برای کیف های امدادی در نظر گرفته می شود اما باید این نکته را در هنگام خرید کیف امداد و نجات در نظر داشت که قرار است در چه محلی استفاده شود. همانطور که قبلا نیز گفته شد معمولا در بیمارستان ها و مراکز درمانی مجهز اکثر وسایل امدادی به خصوص تجهیزات بزرگ مانند اکسیژن، ساکشن و ... وجود دارد. پس کیف های بزرگ و حاوی این تجهیزات به غیر از سنگین بودن و ناکارآمدی ارزشی ندارند.
بنابراین نمی توان یک لیست کلی را به صورت عمومی مورد استفاده قرار داد و تمامی کیف های امدادی را تجهیز نمود. برای امدادرسانی کلی، کیف بزرگ با تجهیزات کامل مانند آمبوبگ، لارنگوسکوپ و وسایل اینتوبه، کپسول اکسیژن و سایر وسایل تنفسی، وسایل مصرفی مانند باند و گاز و چسب، ابزاری مانند دهان بازکن و ابزار بخیه زدن و ... قرار میگیرد. اما کیف های کوچک، معمولا به صورت هدفمندتر پر شده و در بخش های خاصی استفاده می شود پس نیاز نیست تا تجهیزات جنرال درون آن قرار داده شود. به طور مثال در بخش کودکان، از تیغه های کوچک لارنگوسکوپ، آمبوبگ اطفال و نوزادان و تجهیزات مخصوص نوزادان استفاده می شود و نیاز به تجهیزات بزرگسالان نیست.
بهترین راه برای خرید کیف احیاء و تجهیز آن، در ابتدا تعیین محل استفاده آن است. پس از بررسی های کامل، بهتر است لیست تجهیزات مورد نیاز بررسی شده و سپس ب صورت جداگانه خریداری شود. تا از ناکارآمدی کیف در مواقع ضروری جلوگیری شود.